Sayfalar

8 Ağustos 2013 Perşembe

KİTRE BEBEK İÇİN KOL, EL VE PARMAKLARIN HAZIRLANMASI

Kolların Hazırlanması:

Kadınlarda kol adeleli olamadığı için doğrudan doğruya doldurulmuş kol üzerine kitre pamukla çalışılır. Erkeklerde ise genel anatomi dikkate alınarak kas kütleleri, yapılmak istenen figürün amacına uygun olarak şekillendirilir.

Kolun hareketli olan kısımları (dirsek, bilek)kitre pamukla çok sıkı enine sarılarak doldurulmalıdır. Böylece kuruduktan sonraki çatlamalar önlenmiş olur.

Ellerin Hazırlanmasında Kullanılan Araç ve Gereçler:

Kitre, Pamuk, Anten teli, Makas, Cetvel, İnce makara.

Parmak Ölçüleri ve Parmak Çalışma:

Parmak ölçülerine göre teller hazırlanarak araç ve gereçler temin edilir.

  • 10 cm uzunluğunda 10 adet çift kat anten teli alarak, bu telleri düzgünleştiriniz. Parmak hazırlarken kullanılan pamuğun çok ince olmasına dikkat edilmelidir.


  •  Parmakları hazırlarken 3-3.5 mm kalınlığında parmak şekli verilerek pamukla aynı incelikte sarınız. Bu parmaklardan 2 adedi orta parmak olarak kullanılacağı için 0.5 mm kalınlaştırılır. Bunlar orta parmak olarak kullanılır. Diğer parmaklardan 2 adedi kitreli pamukla 1 mm kalınlaştırılır.1 mm kalınlaştırılan parmaklar başparmaklardır.
  • Sarılan parmakların üzerlerini kitreyeleyerek kurumaya bırakınız. Parmak şeklinin bozulmasını önlemek ve herhangi bir yere yapışmasını önlemek için,dik olarak duracak şekilde kurutunuz.
  • Baş parmaklar canlı bir ele bakılarak kitre pamukla bombeleştirilerek şekillendiriniz.
 

  • Bir adet sarılmış orta parmak alarak, bu parmağın 3 mm aşağısına ikinci parmak yerkeştirerek ince iplikle bağlayarak orta parmağın diğer yanınada yüzük parmağını yerleştirerek bağlayınız. Parmaklar bağlanırken her birinin yelpaze gibi yanyana gelmesine, bağlamada kullanılan ipliğin ince ve sağlam olmasına, bağlama işlemine pamuk bitimine kadar devam ediniz. 


  •  Yüzük parmağının 6 mm aşağısına serçe parmağını yerleştirerek serçe parmağı 1.3 cm den sonra aşağıya doğru muntazam olarak bağlayınız. 


  • Baş parmak, işaret parmağının ön tarafına gelecek şekilde ve işaret parmağının yarısından itibaren aşağıya doğru bağlayınız. Baş parmağı dışarıya doğru hafifçe eğiniz.
  • Elin üstünü ve avuç içini ince kitreli pamukla sarınız. Elin bitmiş şekli 4.5 cm ölçüyü aşmamalıdır.


El Ile Kolu Birleştirme:

Omuzdan itibaren elin ucuna kadar olan ölçü 17 cm’dir.Kol ile elin birleştirilmesinde uzunluk 17 cm’yi geçerse 17 cm’lik ölçü elde edilecek şekilde , bilekten tel ile kumaşın fazlası kesilir.Bilek sıkıca iple sarılarak inceltilir. Parmaklardan çıkan anten telleri bilek ile sıkıca bağlanarak el, kol ile birleştirilir. Bilek kısmı ince tabakalar halinde kitreli pamukla, bilek şekli verilerek sarılır. Eli kapatacak şekilde kitre pamukla ince bir örtü hazırlanır.Bu örtü bileğin üzerinden parmak aralarına geçecek şekilde elin üzerine örtülerek net bir görüntü verilir.


İçerik, Milli Eğitim Bakanlığı'nca MEGEP kapsamında hazırlanmış olan modüllerden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KİTRE BEBEK İÇİN SAÇ HAZIRLAMA

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nün Elif Bebek atölyesinden bir örnek Saç için en iyi orijinal hammadde uzun lifli tiftik veya yündür...