Sayfalar

8 Ağustos 2013 Perşembe

KİTRE BEBEK İÇİN AYAK HAZIRLAMA




Taban şekli verilmiş telin üzerine pamuk ve kitre ile ince tabakalar halinde yapıştırılarak ayak şekli verilir.

Ayağın hazırlanmasında en önemli husus, iskelete verilen ölçülerde geçirilen iskelet telinin doldurulan bacağın tam ortasından geçmesi, bacağı kalçaya diken ipliğin son derece sağlam olması ve diz çıkıntısının bacağın ön tarafına gelmesidir. Bacak boyu 22 cm olarak alınır. Alınan ölçüden arta kalan tel ayak şekli verilerek oval şekle dönüştürülür. Ayak şeklini verecek olan kıvrılmış telin boyu 3.5-4 cm’yi geçmemelidir. Geri kıvrılan tel yukarı doğru alınıp, bacağa parelel olarak yerleştirilerek sıkıca bağlanır. Üzerinde bulunan boşaltılmış ayak kumaşı tellerin üzerine sıkıca bağlanır.

Kitre Pamuk Ile Ayak Çalışma:

Ayağın tabanı kitreli pamukla düz bir şekilde doldurulur. Kullanılan kitreli pamuğun çok dolgun olmasına dikkat edilir. Ayak tarağının bulunduğu kısım kitreli pamukla çok muntazam bir şekilde doldurulur. Ayağın iç oyuntusu ve ayak bileğinin yan tarafında bulunan kemik çıkıntısı kitreli pamukla şekillendirilir. Ayak tabanı bebeğin yerde tam olarak durmasını sağlayacak düzlükte olmalıdır.


Topuk Hazırlama:

Topuğun arkaya olan çıkıntısını vermek için mercimek şeklinde kitre pamuk hazırlanır.Bu parça, topuğun arka kısmına yapıştırılır.Bu arada bileğin ince kalmasına dikkat edilir.İnce pamuklarla bir örtü hazırlanıp ayağın tamamı net bir şekilde kaplanır.Dizden bileğe kadar olan kısım yukarı bacak dolgunluğuna uygun ölçüde kalınlaştırılarak bitirilir.

İşlem Basamakları:

  • Ayak uzunluğunu tespit edip, ayak şeklini veriniz.
  • Bacak boyunu 22 cm alınız ve tele oval ayak şekli vererek kıvırınız.
  • Ayağın şekil verilmiş halindeki uzunluğunun, 3.5-4 cm’yi geçmemesine özen gösteriniz.
  • Kitre pamuk ile ayak çalışınız. Kullanılan kitreli pamuğun çok dolgun olmasına dikkat ediniz.
  • Ayağın iç oyuntusu ve ayak bileğinin yan tarafında bulunan kemik çıkıntısının kitreli pamukla şekillendirilmesine özen gösteriniz.
  • Topuk hazırlayınız. Topuğun arkaya olan çıkıntısını vermek için, mercimek şeklindeki kitre pamuğu topuğun arka kısmına yapıştırmaya dikkat ediniz.
İçerik, Milli Eğitim Bakanlığı'nca MEGEP kapsamında hazırlanmış olan modüllerden alınmıştır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KİTRE BEBEK İÇİN SAÇ HAZIRLAMA

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nün Elif Bebek atölyesinden bir örnek Saç için en iyi orijinal hammadde uzun lifli tiftik veya yündür...